Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Twee lintjes voor de prijs van één

Twee lintjes voor de prijs van één
Foto Jan Buyens

Vanmiddag werden er maar liefst twee lintjes doorgeknipt aan basisschool De Speling. Eentje aan de lagere afdeling, en eentje bij de kleuters: twee splinternieuwe Spelingtuinen.

Dit bijzonder speelproject werd ontwikkeld door de kleuter- en de lagere school van De Speling in samenwerking met Stad Lommel. Deze nieuwe gedeeltes van de speelplaatsen met een opvallend groen karakter blijven voortaan ook na de schooluren open voor kinderen in de buurt.

"Een bijzonder project", aldus burgemeester Bob Nijs. "De nieuwe speelterreinen liggen in het verlengde van de Groene Doorsteek , en zo zetten we opnieuw een stap in de verdere vergroening van ons stadscentrum."

De school ontving voor dit project een subsidie van de Vlaamse Overheid die heel specifiek gaat naar scholen die hun speelplaatsen ook na de schooluren openstellen voor publiek gebruik.

Het project kadert tevens binnen het grotere geheel 'Mudhoven' waarbij de gehele achterliggende site van de school verder ontwikkeld zal worden met o.a. een ondergrondse parking, appartementen en ook een soort 'zorgboulevard'. Volgens burgemeester Nijs lopen de procedures voor dit grote project ondertussen gunstig.