Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Transferkoning Lommel SK

Transferkoning Lommel SK
Foto Lommel SK


Dit weekend gaat de competitie voor Lommel SK van start. Na het missen van de Play-offs vorig seizoen, rekenen ze bij de club dit jaar op méér, en zelfs heel wat meer. Want voor het eerst in jaren wordt de ambitie om te promoveren ook uitgesproken. En die eerste wedstrijd die spelen ze morgennamiddag bij KV Oostende.

En de transfers van dit seizoen laten ook het beste verhopen. Nadat de voorgaande jaren vooral (erg) jong talent werd ingekocht, werd er nu toch ook ervaring in huis gehaald. Denken we maar aan Vetokele, Schoofs en Wouters. En een aantal van de 'jonkies' die bleven hebben ondertussen toch al wat ervaring opgedaan. Het grote vraagteken zal wellicht toch zijn in hoeverre Vetokele voor voldoende goals zal kunnen zorgen. Uit zijn statistieken bij vorige clubs blijkt immers dat er amper een gemiddelde van 5 à 6 per seizoen genoteerd staan (met één uitschieter van 9 stuks in seizoen 20/21), en om volop mee te doen voor de titel is er toch een spits nodig die een 20-tal keer de netten kan doen trillen...

Onze eigen 'pronostiek'? Hopen natuurlijk op plaats één of twee, maar iets realistischer lijkt plaats 3, 4 of 5.

Hieronder laten we ook enkele experts aan het woord over deze nieuwe competitie, te beginnen met Glen Neven van Lommel SK zélf, dit in een interview door Sven Claes in Het Belang van Limburg:

Neven: ‘Voor het eerst in jaren is er een ambitie uitgesproken. We gaan strijden voor promotie. Dat was dan ook een groot verschil in de transferpolitiek. De voorbije jaren landde er een dozijn talentvolle tieners, die niet klaar waren voor mannenvoetbal. Nu kwam er Belgische ervaring, aangevuld met jongeren die er al drie jaar zitten.”
"Voor de titel lijkt Zulte Waregem een quasi zekerheid. Daaronder ligt alles open. En voor degradatie kijk ik vooral naar de beloftenploegen die gedurende het jaar spelers zullen verliezen om een stap hogerop te maken. Dat lijkt me lastig om automatismen te kweken.”
Bron - HbvL

Ook eerder deze week konden we al dit lezen bij de collega's van Het Belang:

Puur afgaande op de budgetten is SK Lommel – eigendom van de City Football Group en dus zusterclub van Manchester City – de gedoodverfde titelfavoriet. Qua transferinkomsten en -uitgaven staat het deze zomer zelfs dicht bij de top in België. De Limburgers verkochten al voor 18 miljoen euro, met de toptransfer van Vinicius Souza naar Sheffield United voor 12 miljoen als uitschieter. De duurste uitgaande transfer ooit in de Belgische tweede klasse. Zelf kochten ze ook al voor 9 miljoen aan nieuwe spelers. Dat is meer dan landskampioen Antwerp. De voorbije jaren deden ze niet mee bovenin, maar nu hebben ze voor het eerst ook hun ambities om te promoveren uitgesproken.
Bron - HbvL

Ook Jeroen Roppe van Sporza laten we aan het woord, en ook hij ziet Lommel bij de kanshebbers:

Vorig seizoen strandde Beveren uiteindelijk op 1 punt van kampioen RWDM. Ook dit seizoen ziet Jeroen Roppe een belangrijke rol weggelegd voor de club uit het Waasland.
"Hun kern is opnieuw sterk, alleen zijn ze met Thierno Barry en mogelijk ook Dieumerci Mbokani hun aanvalslinie kwijt. Mbokani heeft nog geen andere club, misschien duikt hij wel gewoon opnieuw op aan de Freethiel."
"Beveren wordt mijns inziens samen met Lommel en Deinze de voornaamste uitdager van Zulte Waregem", zegt Roppe. Hij verwacht dat het algemene niveau in de Challenger Pro League dit seizoen zal stijgen.
"Verschillende ploegen zijn de laatste weken erg actief geweest op de transfermarkt. Ploegen als Deinze en Lommel zullen een mondje meepraten."
Bron: Sporza - Jeroen Roppe

Proximus - Pickx-Sports tot slot had een interview met Tom Van Imschoot, een man die de competitie goed kent en ook nog in Lommel actief was:

De 41-jarige Vlaams-Brabander Tom Van Imschoot was de voorbije drie seizoenen hoofdcoach bij Lierse. Daarvoor was hij even assistent-coach bij KRC Genk en stond hij als sportief directeur én als T1 mee aan het roer bij Lommel (2016 - 2019).
Bij sommige teams werd er vooral geïnvesteerd in het behouden van de sterkhouders terwijl er elders toch vooral geïnvesteerd moest worden in nieuwe spelers. "Zulte Waregem, Deinze, Lommel en Dender behoren tot de eerste categorie", aldus Van Imschoot. "Als je ziet wie Zulte Waregem allemaal samen heeft kunnen houden, dan kan je niet anders dan concluderen dat zij de titelfavoriet zijn. Op papier hebben ze een kern om in de voetsporen te treden van Union en Westerlo; twee ploegen die de reeks in het recente verleden domineerden."
"Achter Essevee wordt het wel meer een open strijd", vervolgt de ex-coach van Lierse. "Ik verwacht veel van SK Deinze. Zij hebben de kern goed samengehouden en gericht versterkt. Daarnaast kunnen ze nu vanaf het begin van het seizoen starten met Marc Grosjean als coach. Sinds hij daar vorig seizoen toegekomen is, zijn ze toch sterk gegroeid. Met jongens als Mertens, Braken, De Belder, Anne, ... hebben ze wel bijzonder veel offensieve kwaliteit in huis. Daar zal het toch vooral zaak zijn om iedereen tevreden te houden. Ook Lommel zou een stap vooruit kunnen zetten. Ze haalden met Wouters, Schoofs en Vetokele drie stevige spelers binnen die de ploeg mee moeten gaan trekken; maar daarnaast is het toch wat afwachten zijn wat de echte ambities van de club zullen zijn. Wordt het opnieuw vooral belangrijk om jonge jongens op te leiden of worden er dit keer echt resultaten verwacht? Ook Dender heeft verstandig ingekocht. Je ziet dat er daar - met Gorius en co - mensen zitten die weten hoe ze een kern moeten samenstellen. Ze deden heel wat slimme transfers."
Bron: Poximus-Pickx Sport