Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Toernooi 'buksschieten' bij Sint-Sebastiaansgilde

Toernooi 'buksschieten' bij Sint-Sebastiaansgilde
Foto Jan Buyens

Vanmiddag kon je op de schietstand van de Sint-Sebastiaansgilde op Kattenbos terecht voor hun toernooi 'zware buks'. Ook de andere gildes die aangesloten zijn bij de Lommels bond van gildes waren aanwezig: de Sint-Jozef gilde, de Sint-Ambrosiusgilde en ook de Sint-Anna gilde uit Achel.

Winnaars na een erg spannende toernooi werden Vincent Linsen, Rik - Sep - Vanlimbergen en Jonatan Loose, zie eerste foto onderaan.

Het is een bijzonder wereldje... Bij dit soort toernooien bepaalt het lot met welke twee partners je een ploegje vormt van drie. Zoveel mogelijk balkjes afschieten is daarna de boodschap...  twee weken geleden was het de beurt bij de Sint-Ambrosiusgilde, nu dus aan Sebastiaan, en op 2 september is het te doen bij de Sint-Jozefgilde op de Kolonie.

De Lommelse gilden 'boeren' trouwens erg goed, want met een 56-tal leden voor Sint-Sebastiaan, een 45-tal bij Sint-Ambrosius en een 30-tal voor Sint-Jozef. En wie de Sint-Sebastiaansgilde eens in 'vol ornaat' wil bewonderen, in de traditionele kledij dus, moet maar eens gaan kijken op zaterdag 19 augustus vanaf 13 uur aan hun lokaal in Kattenbos.