Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Tocht der zeven heerlijkheden

Tocht der zeven heerlijkheden
Foto Mark Jansen

Vandaag organiseerde WSV Milieu 2000 naar jaarlijkse gewoonte de 'Tocht der zeven Heerlijkheden'. Naast de gewone wandelafstanden van 5, 9, 12, 17 en 19 km komen op deze wandeling ook de liefhebbers van de langere afstanden aan hun trekken. Zo was er dus ook een 32, een 43 en een 50km.

Om halfzes stonden de vroege wandelaars al klaar aan het muzieklokaal van Werkplaatsen om aan hun tocht te beginnen. Om zes uur waren er al een 50-tal op weg door de mooie natuur van onze wandelgemeente. Nog een 120 wandelaars van de langere afstanden volgden. De ‘gewone’ wandelaars startten iets later en begaven zich richting Stevensvennen voor de rust. De liefhebbers konden op Stevensvennen een mooie lus maken rond de oude zandputten bij het Kristallijn.

Uiteindelijk vertrokken 843 wandelaars voor hun kortere of langere tocht en genoten ze van een verfrissende drank op de start of één van de zes rustplaatsen. Misschien ben jij op dinsdag 11 juli ook van de partij om mee te wandelen vanuit buurthuis het Zand. Voor meer info zie de website van Milieu 2000.