Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Thibe Berckmans Limburgs kampioen boogschieten U18

Thibe Berckmans Limburgs kampioen boogschieten U18

Het 'regent' hier kampioenen in onze stad... Nu is er ook de 15-jarige Lommelaar Thibe Berckmans die aan boogschieten doet en momenteel is hij Limburgs kampioen bij de U18 en haalde hij ook al de titel van Vlaams én die van Belgisch kampioen.

Momenteel traint hij drie tot vijf keer per week indoor op de Olympische afstand van 18m, maar ook buiten begint hij aan de 60m. Thibe is lid van de club De Oude Stam in Pelt. En sinds september vorig jaar volgt hij ook een speciaal programma van de federatie Boogschieten Vlaanderen in Westerlo bij Nico Thiery (dus ook zij zien een enorm potentieel in deze jonge Lommelaar...). Bedoeling hiervan is hem klaar te stomen voor de Jeugdcups, het nationaal team, maar ook in het achterhoofd de Olympische Spelen 2028/2032!

Hoe kwam hij bij deze sport uit? "Eerst voetbalde ik, maar wou er mee stoppen. Mijn vader wou dat ik toch 'iets' van sport bleef doen, en door eens te gaan kijken naar het boogschieten was de interesse gewekt." Ondertussen beoefent Thibe deze sport sinds 2020, in volle coronatijd dus. "Het is wel jammer dat er momenteel bij de club in Pelt géén buitenbaan voorhanden is, misschien kan de gemeente Pelt hier iets aan doen. Voorlopig oefen ik voor de lange afstand buiten op een veld hier vlakbij mij thuis", aldus Thibe. Maar wie weet, als het Lommelse stadsbestuur dit leest kan er ook hier wel iets???

Thibe is in ieder geval erg gedreven en ambitieus, maar is ook vooral zijn ouders erg dankbaar die hem telkens naar trainingen en wedstrijden begeleiden.

En gisteren zond TV-Limburg ook een reportage uit over Thibe, je kan die hier herbekijken.