Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

The Loonies winnen Interfacultaire Rockrally in Leuven

The Loonies winnen Interfacultaire Rockrally in Leuven
Foto Zoupictures

Afgelopen maandag vond de finale plaats van de jaarlijkse Interfacultaire Rockrally in het Depot te Leuven. Dit evenement werd georganiseerd door verschillende Leuvense studentenverenigingen. De Lommelse band The Loonies wist met hun energieke optreden indruk te maken op zowel de jury als het publiek en ging naar huis met de hoofdprijs.

Het viertal uit onze stad bracht een alternatieve set met powerchords, waarbij een loflied voor Harry Styles al snel een moshpit voor het podium ontketende. The Loonies deden de muren van Het Depot werkelijk trillen, en dat bleef het publiek en de vakjury bij. Na de set kon niemand elkaar nog horen onder het geschreeuw: 'We want more' klonk het. Hun noisy gitaren, vocal fry, en zware drums vielen die avond het meeste in de smaak, en bezorgden The Loonies dan ook de overwinning. 

Bassist Jorrit van The Loonies: "We begonnen nuchter aan ons optreden, dat gebeurt niet vaak. (lacht) Het was een superervaring om in Het Depot te staan, veruit het leukste optreden tot nu toe. Mijn favoriete groep buiten onszelf is Barbara, zij hebben echt een toffe set gespeeld".

Liefhebbers kunnen de band binnenkort nog eens live aan het werk zien in Lommel tijdens 'Lokale Helden’ op 27 april in het Huis van de jeugd.

En nu rest ons alleen nog te duimen voor die andere Rockrally, deze van Humo, waar onze Lommelse trots Koala Disco in de finale zal aantreden op zondag 28 april aanstaande...