Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Terug Teutenmarkt vanaf eind mei!

Terug Teutenmarkt vanaf eind mei!
Foto Jan Buyens

Er hangt witte rook boven het Lommelse Dorpsplein. “Dankzij de versoepelde voorwaarden hebben we een organisatie gevonden om wekelijks op zondag de Teutenmarkt te organiseren”, zegt burgemeester Bob Nijs. “De vzw Lommel Swingt stelt alles in het werk om vanaf zondag 28 mei opnieuw onze gezellige brocante-, rommel- en antiekmarkt te organiseren.”

De vzw Lommel Swingt bestaat uit een aantal cafés en brasserieën op het horecaplein in het stadscentrum. “Natuurlijk zien we als horecaonderneming zeer goed de meerwaarde van de wekelijkse Teutenmarkt”, zegt Patrick Sevens van de vzw Lommel Swingt en uitbater van Café De Kroon. “Denk maar aan de gezelligheid en de volle terrasjes. Daarom hebben we onze kandidatuur ingediend.”

“Het is belangrijk dat een Lommelse organisatie de uitbating van onze Teutenmarkt op zich neemt”, besluit schepen van middenstand en markten Johan Bosmans. “Enerzijds omdat een organisatie zoals Lommel Swingt perfect aanvoelt wat er leeft in het stadscentrum, maar ook omdat we het horeca- en verenigingsleven bewust ondersteunen. Zij zorgen voor een levend Lommel en een swingend stadscentrum.”