Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Taizégebed in Lommel

Taizégebed in Lommel
Foto Rina Loos

Op de laatste avond van de zomervakantie, kwamen een 50-tal mensen samen in de Sint-Pietersbanden kerk van Lommel centrum om een uurtje stil te vallen, na te denken, te danken, te zingen en te bidden in de stijl van de broeders van Taizé uit Frankrijk.

De organisatoren hadden niet veel volk verwacht omdat deze avond, zo vlak voor de start van het nieuwe school- en werkjaar, toch al bijzonder druk is. Toch moesten er stoelen bijgezet worden. In een heel serene en intieme sfeer werden de deelnemers verwelkomd en konden zij de liederen nog even inoefenen o.l.v. enkele muzikanten. Gedurende een uur mochten de nagenoeg 50 aanwezigen proeven van de deugddoende sfeer die uitgaat van het Taizégebed. Er werd actief meegedaan: bidden en zingen én een uitdrukkelijk moment van stilte.

Dit Taizégebed is voor mensen van alle leeftijden, van oud tot jong. Onder de jongeren mochten ze ook drie deelneemsters aan de wereldjongerendagen in Lissabon verwelkomen (eerste foto onderaan). Deze bijeenkomst werkt verbindend: mensen uit Lommel, Hechtel-Eksel, Pelt, Hamont, Peer en Mol waren aanwezig.

Na het gebed werd er nog gezellig nagebabbeld bij een glaasje en werden afspraken gemaakt voor de toekomst. Elk seizoen wordt één Taizégebed aangeboden in de kerk van Lommel-centrum. In december zal de volgende samenkomst plaatsvinden.