Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

'Street Art Project' wordt vervolgd in Heide-Heuvel

'Street Art Project' wordt vervolgd in Heide-Heuvel
Street Art in Kerkhoven


Vanuit een overtuiging dat street art een buurt of wijk mooier en aantrekkelijker kan maken, wordt het Lommelse Street Art Project elk jaar verder uitgerold in de verschillende wijken. Door per wijk via inspraak en participatie bewonersgroepen, plaatselijke verenigingen en lokale actoren te betrekken, wordt in elk gehucht een kunstzinnig landmark geïmplementeerd.

Via deze Open Call doet het stadsbestuur van Lommel een oproep aan kunstenaars om zich kandidaat te stellen voor de realisatie van een street art kunstwerk in de wijk Heide Heuvel. De inwoners van de wijk hebben twee locaties geselecteerd. De locaties liggen op wandelafstand van elkaar. Bovendien zijn het zichtbare, drukbezochte trekpleisters voor de inwoners van de wijk.
Ben jij een street art kunstenaar en heb je een fris idee dat aansluit bij het DNA van onze stad? Aarzel niet en doe mee!

DE LOCATIES

OPEN CALL
Lommel zoekt een professionele street art kunstenaar die van A tot Z een eigen werk kan realiseren. Iemand die een artistiek ontwerp wil maken dat aansluit bij de omgeving en volledig zelf kan uitvoeren. Zowel ervaren als startende kunstenaars komen in aanmerking. Zonder met een heel afgelijnd thema te werken willen we een positief verhaal brengen dat aansluit bij het DNA van Lommel.

De eerste selectie gebeurt op basis van ingezonden portfolio’s, waaruit 3 artiesten gekozen worden die tegen een vergoeding een voorontwerp mogen maken.
Het geselecteerde ontwerp zou bij voorkeur nog dit jaar uitgevoerd worden. Ben jij een street art kunstenaar en heb je een fris idee? Aarzel niet en doe mee!

“Lommel zal ook in de komende jaren op verschillende plaatsen in de stad street art integreren. Via deze oproep willen we bij uitbreiding kennismaken met creatieve en boeiende kunstenaars,” vertelt schepen van cultuur Peter Vanderkrieken.

Praktisch info
Meer info en een uitgebreide omschrijving, kan je vinden op de website.
Deelnemen kan tot 30 augustus, bezorg een link naar jouw portfolio en een offerte. Dat kan per mail aan eline.swinnen@ccdeadelberg.be