Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Start schooljaar in het basisonderwijs

Start schooljaar in het basisonderwijs
Foto Jan Buyens - XCL Stapsgewijs

We kregen eerder al mee van schepen Peter Vanderkrieken dat er in onze Lommelse scholen niet echt problemen zijn betreffende leerkrachtentekorten. Dus gingen ze vanmorgen (jammer genoeg in de regen) in al die scholen van start, en zowat overal werden de leerlingen feestelijk ontvangen! Vanochtend waren we in de Barrier bij XCL Stapsgewijs, en ook in De Speling in het centrum. Vanmiddag waren we bij XCL Eigenwijs, eveneens in het centrum...

Vanochtend waren we dus te gast bij XCL Stapsgewijs in de Barrier, alwaar ze er letterlijk 'invlogen' met een hele hoop zeepbellen... Vanwege directeur Hilda Van der Beeuren kregen we volgende mededeling:

"In onze school is er geen lerarentekort en gelukkig maar. Iedereen staat hier paraat om alle kinderen op een leuke manier te ontvangen. We blazen letterlijk het nieuwe schooljaar in."

Vanmiddag was het de beurt aan XCL Eigenwijs in de Mudakkers in het centrum. Ook daar werden de leerlingen in de voormiddag al warm ontvangen en hadden ze kunnen genieten van een ijsje. En vanmiddag, dan werd het nieuwe jaarthema bekend gemaakt, én zongen ze allemaal samen hun 'Eigenwijze rap' (video onderaan dit artikel...).
Het jaarthema is: 'Wat JIJ crëert, inspireert'. Mooi zo...

Vanwege wnd. directeur Nathalie Cuyvers kregen we volgende boodschap mee:

"Wij vullen onze eerste schooldag als volgt in: vooreerst is er de ontvangst in de klassen door de klasleerkrachten (ouders komen mee tot in de klas), en daarna trakteert de school op een ijsje. In de namiddag zitten we met de hele school samen, 'Samen Wijs', waarbij we het nieuwe jaarthema voorstellen, en onze  EigenWijze rap rappen! En ook dit: ook wij hebben dit jaar (gelukkig) géén lerarentekort."

We waren dus ook te gast in 'De Speling', en ook in de kleuter en lagere school aldaar zijn ze vanmorgen gestart in de regen Maar de kinderen hadden er wel zin in ze kregen allemaal een puzzelstukje en als die oke was zouden alle kinderen er moeten zijn.
De kleuters waren ook blij dat ze terug met hun vriendjes konden spelen. Maar bij de kleinsten was er wel even het gemis van de mama. Maar zoals altijd kwam ook dat snel weer goed.

We wensen alle kids een fijn jaar toe en ook de leerkrachten een fijn jaar met leuke kinderen!