Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Start nieuw carnavalsseizoen, met mooi eerbetoon aan "het Moske"

In Lommel is het beginnen van het carnavalsseizoen 2023-2024, net zo traditioneel als het herdenken van Wapenstilstand op 11 november. Dit jaar werd het carnavalsseizoen feestelijk geopend in een bomvolle zaal van de Harmonie.

Precies om 11.11 uur zette iedereen, onder het toeziend oog van de regerende prinses Ellen, gewestprinses Chantal en gewestprins Robbie, hun hoofddeksels op. Dit jaar was er geen minuut stilte voor de onlangs overleden vurige carnavalist "het Moske" (Henri Maes). In plaats daarvan werd de sfeer gezet met een oorverdovend "vrienden voor het leven".

De ceremonie werd vervolgd met een toespraak van Ronny Geysen, gevolgd door het Limburgse volkslied. Na deze officiële start barstte de zaal los in een feestelijke polonaise. De enthousiaste menigte liet zien dat de carnavalsgeest in Lommel levendiger dan ooit is.

Over twee weken volgt nog een belangrijk moment in het carnavalsseizoen: de verkiezing van de nieuwe prins of prinses, een gebeurtenis die ongetwijfeld met evenveel enthousiasme zal worden ontvangen.

Alaaf! 🍻

Kleurrijk figuur laat het leven op de kermis
Gisterenochtend overleed Henri Maes na een incident in één van de Lommelse cafés tijdens de jaarlijkse kermis. De juiste omstandigheden zijn momenteel nog niet bekend, maar volgens de eerste gegevens zou er ‘een duw’ gegeven zijn waardoor het slachtoffer slecht is neergekomen, en er geen hulp meer b…