Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Staf Mangelschots 100 jaar kaarter

Staf Mangelschots 100 jaar kaarter
Foto F. Willekens


Toen Louis Schoeters in het Kerkske op de Horst in kerkhoven het kaarten moest opgeven, heb ik voor de doorgaans oudere mensen die daar op dinsdagnamiddag hun verzet vonden, het kaarten verder gezet. Staf was één van die mensen, toen 96 jaar oud. Hij speelde altijd met dezelfde dames. Allé, toch als ze aan het kaarten waren, want hij kon ook vertellen wat hij op zijn televisie zag, wat de dames niet zagen. En dan stond hij versteld dat zij die mooie blote vrouwenlijven niet gezien hadden. Als er dan een de vraag stelde. Op welke post was dat Staf? Dan zei hij simpel. Op Engeland, maar wel na twaalf uur. Ook een manier om oud te worden misschien? Na twaalf uur nog Engelse dames opzoeken.

Hij speelde samen met Mieke, Amelie en Mia. Op zekere dag speelde Mieke een Solo Slim en Amelie zegt tegen Staf . Staf jong, zou jij nu ons Mieke eens gene kus geven want dat maakt ge misschien nooit meer mee. Staf moest lachen, en hij zei tot de dames: "Ik verbrand mijn handen niet meer aan jonge vrélies".
Zijn taalgebruik was wel niet altijd even zuiver, maar dat heb je niet nodig om de honderd te bereiken. Staf is de vijfde eeuweling in Kerkhoven. Eerder waren daar Victor Geeringhs (1892-1994) Lie Cluysen (1898-2000) Thijs Ooms (1877-1981) Toine Zels (1882-1986) En nu komt Staf daarbij. Staf Mangelschots (1923- ? )

Het ga je nog goed Staf, daar zal Wies wel voor zorgen. Grt.Louis.

Bijdrage Louis Schillebeekx