Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Soep- en smoskesweekend

Soep- en smoskesweekend
Foto Sabine Driedonkx

Het 'Soep en smoskesweekend' is er weer! Vorig jaar bracht dit bijna 2.300 euro op voor Akindo, dit jaar kon je de Peter Meter vzw steunen door lekkere soep, smoskes, wortelpuree, wafels en cake te bestellen. Je kon die vandaag of morgen afhalen in De Hanekap of bij de organisatoren (de familie Bleux-Simons) thuis! Met u zijn we benieuwd wat er dit jaar gaat opgehaald worden...  Verspreid over het weekend werd er voor ongeveer 3.700 euro aan bestellingen geplaatst. De laatste kosten moeten nog berekend worden maar de organisatoren rekenen toch op een winst van ongeveer 2.000 euro!

In totaal werd er 200 liter soep, 180 broodjes, 350 wafels 180 stukken cake en 60 porties wortelpuree met chipolata verkocht. Het gezin startte 6 jaar geleden met deze actie, maar de 2 broers Lander en Rune deden daarvoor ook al kleinere acties om Lommelse mensen in nood een duwtje in de rug te geven. Met deze actie wil het gezin zeker nog een tijdje doorgaan. Het gezin kan daarbij gelukkig rekenen op vele helpende handen om dit alles mogelijk te maken.
Misschien nog een kleine anekdote: De chipolata met wortelpuree is er gekomen omdat Rune niet graag smoskes eet.

Er werd voor Peter&meter vzw gekozen omdat deze vereniging nauw aan het hart ligt bij het gezin. Zo is Lander al peter vanaf zijn 16de en is zijn petekind ondertussen een goede vriend geworden. Iedereen die een bestelling plaatste kreeg bij het afhalen een flyer van de vereniging. Op deze manier hopen Ingrid, Paul, Lander en Rune nog vele mensen warm te maken om ook peter of meter te worden.