Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Verkeersincident bij thuiskomst sneeuwklassen BS De Schommel

Verkeersincident bij thuiskomst sneeuwklassen BS De Schommel
Foto BS de Schommel

Afgelopen zaterdagochtend 2 maart, omstreeks 6 uur in de ochtend, heeft zich een incident voorgedaan bij de terugkomst van sneeuwklassen waarbij een bus van basisschool De Schommel tegen de vangrail is aangereden. Het incident vond plaats op de Noord-Zuidverbinding op slechts 10 minuten voordat de bus zou arriveren. Gelukkig is er alleen schade aan de bus zelf en zijn alle inzittenden, inclusief de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar, ongedeerd gebleven. De kinderen droegen allen hun veiligheidsgordel.

Sara Vander Mierde, directrice van stedelijke basisschool De Schommel: “Toen het incident plaatsvond stonden ouders hun kinderen al op te wachten. De bus kwam later dan verwacht aan, en ouders kregen toen al te horen dat de bus tegen de vangrail was gereden en dat alle kinderen ongedeerd waren. Diezelfde dag zijn we meteen in gesprek gegaan met de busmaatschappij over de exacte omstandigheden.”

Na gesprekken met de busmaatschappij bleek dat de buschauffeur in slaap was gevallen, zoals hij zelf ook heeft toegegeven. Bij het raken van de vangrail schrok hij wakker en heeft hij de bus kunnen corrigeren. Hoewel er geen ernstig incident heeft plaatsgevonden, verkeert de buschauffeur in shock en wordt hij opgevangen door de busmaatschappij. De chauffeur is zeer ervaren en volgens de eerste bevindingen zijn alle rij-uren gerespecteerd én zijn alle juiste protocollen gevolgd. Het is daarom des te verontrustender dat dit heeft kunnen plaatsvinden.

“We evalueren dit incident grondig om ervoor te zorgen dat de veiligheid van de kinderen te allen tijde gewaarborgd blijft”, vertelt Peter Vanderkrieken, schepen van onderwijs. “Gisteren heeft de school de ouders op de hoogte gebracht van de precieze feiten van het incident, aangezien deze zaterdagochtend zelf nog moesten worden uitgeklaard. We willen de betrokkenen zo volledig mogelijk informeren over wat er is gebeurd.”
Bob Nijs, burgemeester van Lommel: “We begrijpen de bezorgdheid en angst die dit incident met zich meebrengt voor de ouders en leerlingen. Hoewel iedereen ongedeerd is, nemen we dit incident zeer serieus. Veiligheid staat voorop bij al onze activiteiten. We zullen samen met alle betrokkenen ervoor zorgen dat dit incident grondig wordt onderzocht en dat er passende maatregelen worden genomen om herhaling te voorkomen.”