Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

De Sint is aangekomen in Lommel 🎁

Het is weer die tijd van het jaar dat de ‘Goedheilige man’ in onze contreien arriveert. Traditiegetrouw gebeurt dit al héél wat jaren aan het kanaal op de Barrier en ook vandaag stonden daar honderden kinderen (en ouders) de Sint en zijn pieten weer vol ongeduld en spanning op te wachten. Omwille van een kleine ‘opstopping’ werd hun geduld nog ietsje langer op de proef gesteld.

Eerst kwamen er enkele boten met zwarte pieten aan en uiteindelijk arriveerde ook de boot met Sinterklaas aan boord. Het is telkens weer een héle belevenis om de man en zijn vele Pieten met meerdere boten te zien arriveren.

De burgemeester stond ook dit jaar weer klaar met de sleutel waarmee de Sint alle deuren van de huizen van de brave kinderen in Lommel kan openen. De Sint sprak alle kinderen en ouders ook even toe en verzekerde ons dat er in Lommel alleen maar brave kindjes zijn. Hij gaf ook nog een belangrijke boodschap mee; vanaf vandaag mogen alle kinderen hun schoentje weer zetten. De Sint en zijn pieten zorgen ervoor dat alle schoentjes gevuld worden.

Alle kinderen werden ook nog uitgenodigd om in stoet mee te wandelen naar de parochiezaal waar ieder kind bij de Sint mocht komen voor een babbel en een cadeautje.