Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Sensibiliseringscampagne voor fietsverlichting

Sensibiliseringscampagne voor fietsverlichting

In een gezamenlijke inspanning tussen de school, Stad Lommel en de lokale politie werd op maandag 8 januari en donderdag 11 januari een sensibiliseringsactie gehouden bij de eerste tot derde graad van WICO Lommel. De focus lag op het belang van fietsverlichting bij schoolgaande jeugd en kadert binnen het verhogen van de verkeersveiligheid in Lommel.

In totaal waren 91 fietsers niet in orde. Zij kregen de oproep om hun verlichting zo snel mogelijk in orde te brengen en zullen opnieuw gecontroleerd worden. Opmerkelijk is dat veel leerlingen kort na de actie hun fietsverlichting al in orde hadden gebracht. Leerlingen die wel in orde waren, werden beloond.

Sophie Loots, schepen van mobiliteit in Lommel, benadrukt het belang van de actie: "Verkeersveiligheid is een gedeelde verantwoordelijkheid. Door samen te werken met de lokale politie hopen we bewustzijn te creëren over het essentiële belang van fietsverlichting, vooral bij schoolgaande jeugd."
Korpschef Bart Voordeckers bij Lokale Politie Lommel, voegt eraan toe: "Een goede zichtbaarheid op de weg is cruciaal voor de veiligheid van fietsers. We roepen alle fietsers op om hun verantwoordelijkheid te nemen en hun fietsverlichting in orde te hebben."