Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Schot in de roos voor eerste X Plus Quiz

Schot in de roos voor eerste X Plus Quiz
Foto X Plus

De eerste X plus Quiz was meteen een schot in de roos. Een honderdtal deelnemers, verdeeld over 23 ploegen waarvan een aantal een creatieve groepsnaam hadden, zoals ‘I got 99 problems and  this quiz ain’t one’ streden om de eer én voor mooie hoofdprijzen. Ze werden getrakteerd op tien pittige vragenrondes met alles erop en eraan:  brainbrekers -de puzzelronde-, algemene kennis met vragen uit verschillende domeinen (wetenschap, sport, actualiteit, muziek, taal), een muziekronde, een ‘collectief geheugen’-ronde  en een heuse  ‘Barcelonaronde’. De opbrengst van de quiz gaat dan ook integraal naar de financiering van de buitenlandse schoolreis van de zesdejaarsleerlingen van onze campus. Van 7 tot en met 12 mei bezoeken ze Barcelona.

De winnende ploeg ‘Prodeed hun naam alle eer aan en mocht als eerste één van de drie hoofdprijzen kiezen.  Ze werden gevolgd door ‘De bende van Tiefenbach’. Daarna volgde een exaequo met de ploegen ‘Leefhuis Connect’ en ’10 euro’.

Aan het einde van de avond was iedereen het er over eens: het was een quizavond zoals het moest zijn:  iedereen heeft zich goed geamuseerd en velen hebben weer wat bijgeleerd. Dank  aan alle deelnemers en de helpende handen. Zonder jullie was dit niet gelukt!