Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Schoolfeesten in De Speling, De Klimtoren en XCL Stapsgewijs

Schoolfeesten in De Speling, De Klimtoren en XCL Stapsgewijs

Het is die tijd van het jaar, met ieder weekend wel één of meerdere schoolfeesten. Zo ook dit weekend, met de feesten van De Speling & Eltenbos, De Klimtoren en XCL Stapsgewijs. Wij stuurden naar alle drie een fotograaf...

Update: nu méér foto's op onze Facebookpagina

De Speling & Eltenbos

Te land, ter zee en in de lucht! Met dit thema vlogen en schitterden de leerlingen van De Speling Lommel centrum en Eltenbos prachtig op het podium tijdens hun optredens! Het schoolfeest ging door met zowel de leerlingen van de lagere als de kleuterschool. Het was een zeer geslaagde editie met, na veel regen tijdens het klaarzetten, gelukkig ook heel wat zonneschijn. De kinderen en de leerkrachten hebben ervan genoten, maar ook de ouders vonden het fijn om hun kind(eren) te zien schitteren op het podium. Daarna konden ze nog nagenieten met een drankje en frietjes. Op naar de volgende editie!

De Klimtoren

Het thema in De Klimtoren was 'Magie'.
De spits werd afgebeten door de kleinste kleutertjes van juf Edith die op de Indische waterlelies van de Efteling dansten.
Meester Jan vond ook nog een groot toverboek tussen de rommel: "Magie op de Klimtoren." Hoe geweldig is dat! Hierdoor konden de kinderen van het tweede leerjaar ook toveren. Ze toverden dat iedereen van elkaar zou houden en met een hocus pocus boem toverden ze ook een bloem. Nu konden de kleinste kleuters een bloemendansje doen.
Hier moest Meester Jan toch even van bekomen. Hij keek nog even in de koffer en vond er een banaan. Vroeger lieten ze aapjes optreden om volk te lokken, maar dat mag niet meer van de minister van dierenwelzijn. Dus moesten de leerlingen van het derde leerjaar het maar doen op het liedje "Dance Monkey."
Nu dacht Meester Jan dat hij een groot tovenaar was en het tijd was voor een artiestennaam: Magie-Jan, Jan zonder Vrees, of nee, Ti Ta Tovenaar. Maar eerst gingen we naar de kleuters van juf Carine, want het schijnt dat de papa's van deze kindjes allemaal echte tovenaars zijn. Bloemen toveren kon Meester Jan al, maar een kind omtoveren tot een piraat bleek toch iets moeilijker. Met de spreuk Sim Sam La Baat lukte ook dat. "Nu ben ik toch wel een echte tovenaar," vond Meester Jan, en zo zetten de leerlingen van het eerste leerjaar hun beste zeemansbeentjes voor.

In de koffer vond Meester Jan ook nog een verhaal over tovenaarsleerling Joris Kwistunie. Die had per ongeluk een grote vuurspuwende draak getoverd van een klein drakenbeeldje. Gelukkig kwamen de kleuters van juf Anne ter hulp.
Van al dat getover kreeg Meester Jan dorst en ging even opzij, opzij, opzij voor de leerlingen van het vierde leerjaar. Meester Jan probeerde daarna zichzelf weg te toveren. Het lukte niet van de eerste keer, dus dacht hij dat het aan het publiek lag. Hij deed nog eens een poging terwijl het publiek tien seconden naar hun tenen keek, liet hij zichzelf dan toch verdwijnen.

Maar de kleuters van juf Sunita konden het zeker zo goed op het liedje van Samson en Gert: "Wij goochelen." Na nog wat gesnuffel vond Meester Jan een kaartspel. "Nog een man of drie en we kunnen wiezen of een boompje zetten of klaverjassen," dacht hij. Maar nee, de leerlingen van het zesde leerjaar konden voor de laatste keer op deze school hun kunnen tonen op het liedje "Kings and Queens" van Ava Max: knap om te zien!
De leerlingen van het vijfde leerjaar mochten al deze magie afsluiten met een dansje op "Feel the Magic in the Air" van Magic System. Het publiek heeft zeker de magie in de lucht gevoeld! Het werd een prachtige namiddag.

De namiddag eindigde met een daverend applaus van het publiek, dat volop had genoten van alle magische optredens. Meester Jan keek tevreden rond en voelde trots voor alle kinderen die zo hun best hadden gedaan. "Wat een geslaagd schoolfeest," dacht hij, "vol magie en plezier. Dit zal iedereen zich nog lang herinneren.

XCL Stapsgewijs

Hier geen traditioneel feest met optredens van alle klassen, mar wél een superleuke Vlaamse kermis. En wat we er ook leerden: een suikerspin draaien is helemaal niet zo makkelijk als het lijkt...