Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Sahara City Run - editie 7 komt eraan

Sahara City Run - editie 7 komt eraan

Ten Miles door de Lommelse stadskern én natuur

Op zondag 14 april is het zover. Méér dan 1.000 lopers zullen op de zevende Sahara City Run vanuit het Lommelse stadscentrum naar de Sahara lopen en door heel wat fijne parcoursverrassingen.

De Sahara City Run is het grootste loopevenement van Noord-Limburg. Uiteraard genieten de lopers van de prachtige natuur, enkele zandstroken of heidegebied. Maar er staat méér op het programma: een passage door rusthuis Het Kapittelhof of een gratis en verfrissend pintje in Café De Kroon, deze passage is jaarlijks hét fotomoment van deze run. Maar ook de uitkijktoren, het nieuwe kunstwerk in Bosland én de Sahara City Run bridge (speciaal gebouwd voor deze loop) zitten in het parcours.

En dankzij enkele DJ’s en een muzikale live-act wordt de zevende editie extra feestelijk. Voor het eerst werd ook een ‘ten miles’ opgenomen in het programma. De lopers kiezen immers uit de asftanden 6KM, 10KM en dus Ten Miles (of 16km) doorheen het Lommelse landschap. Voor de jonge atleten tot 12 jaar is er ook een kidsrun in het centrum.

De start en aankomst is dus in het hart van de stad. De lopers wacht dus een warm onthaal en voor zij die dat bestelden één mooie medaille, speciaal ontworpen voor deze loop en gemaakt door het Lommelse bedrijf ToToMo.

Inschrijven kan nog steeds via www.saharacityrun.be. De Sahara City Run is een onderdeel van de Vander Limburg runs en de hoofdsponors zijn Nyrstar, Ciner Glass en Derdaele industriebouw. De Sahara City Run vindt plaats op zondag 14 april 2024. Om 14 uur klinkt het startschot voor de 6KM en om 15 uur voor de 10KM en 16KM. Voor de allerkleinsten is er om 13 uur een Kidsrun van 400 of 800 meter.