Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Rugby-dames winnen opnieuw

Rugby-dames winnen opnieuw
Foto Ellen Moors

Zaterdagmiddag stond het U14 Lombergha om 12 uur aan de aftrap tegen Boitfort, de Waalse rugbyclub die nummer 1 staat in hun reeks. Na de vorige match hadden de jongens en meisjes drie doelen van hun coach gekregen: de 0 van het scorebord weren, de tegenpunten onder de 100 houden en tot het laatste fluitsignaal blijven vechten. Dat laatste wisten we dat ze konden. En met 26-72 als eindscore, mogen we besluiten dat ook de andere doelen behaald zijn.
De supporters naast de zijlijn genoten van het zonnetje en van mooi samenspel.

Om 15 uur was het de beurt aan de damesploeg (foto bovenaan). Zij speelden ook tegen een Waalse ploeg "Rugbyclub Haute Meuse". Na de winst van vorige week stond hier een zelfzekere ploeg aan de aftrap en ook aan de werkpuntjes van de coach werd duidelijk gevolg geven. We zagen maar heel weinig mistackels. De rucks waren zeker wel beter, maar daar kan nog wat aan 'gesleuteld' worden.
Aan de zijlijn zaten veel zwart-gele, tevreden sypporters. De match was superleuk om naar te kijken. De try's die gemaakt werden waren vaak echte "teamtrys" (try's waarbij de bal door verschillende handen ging alvorens neergedrukt te worden). Zeven verschillende dames mochten een try op hun naam zetten. Met een score van 52-12 werden ze niet enkel matchwinnaar, maar staan ze ook (misschien tijdelijk) op nummer 1 in hun Poule. Deze dames gaan er alles aan doen om dit te behouden.