Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Rugby-dames winnen in Eeklo

Rugby-dames winnen in Eeklo

De Lommelse Rugbydames van RC Murphy's reisden gisteren 2 uur af naar Eeklo om er een mooi potje rugby te spelen, én te winnen met 33-55.

Het was een leuke match om naar te kijken waarin de dames goed georganiseerd waren: de podjes waren vaak voor de center; de lijn stond breed en diep opgesteld en ook telkens goed opgesteld achter de scrum en lineout. De straffe madammen van Lommel hebben ook geen enkele scrum verloren. Er werd zelfs gescoord met hun truckje na de line-out dat ze zelf "bubble butt" genoemd hebben.  (Om te weten wat dat precies is, mag je eens komen informeren naast de zijlijn tijdens een thuismatch).

Na de tweede helft van de wedstrijd was de organisatie een beetje zoek. Dat kan wel te wijten zijn aan de vele wissels die de coach doorvoerde. Sommigen speelden op drie posities tijdens één match. Werkpuntjes zijn echter: teveel mistackels en onstabiele rucks. Het was een mooie startmatch waarop verder gebouwd kan worden.

Hun eerste match van het seizoen was er dus al gelijk 'boenk op'. Lommel was duidelijk de betere ploeg op het veld, wat zich uitte in 5 trys en 5 conversies voor Meetjesland/Tiegem tegen 9 trys en 5 conversies voor De Murphy's Ladies. Sterk teamwerk resulteerde in een mooie eindstand van 35-55.

Zoals we van dit team gewoon zijn werd er een fijne derde gespeeld en werd er feest gevierd tot in de kleedkamers toe.

Kom zeker eens een keertje de sfeer opsnuiven op hun volgende thuismatch nu zaterdag 14 oktober, kick-off om 15 op de pleinen in de Pijnvenstraat!