Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Reünie juniors Lommel SK na 50 jaar

Reünie juniors Lommel SK na 50 jaar
Juniors Lommel SK van 1973

Vanavond vond nagenoeg dag op dag 50 jaar na de finale van de nationale eindronde voor juniores (zeg maar het nationaal kampioenschap) een reünie plaats met de spelers van Lommel SK die in 1973 AA Gent bekampten op het veld van KV Mechelen. 27 mei 1973 is een datum die in grote letters in het gulden boek van Lommel SK vermeld staat. Op die dag speelden de juniores van Lommel SK de finale van de nationale eindronde in Mechelen tegen AA Gent.  

De Lommelse jeugd was op de weg naar deze finale al provinciaal kampioen geworden en had in de daaropvolgende knock-out fase grootheden als Lokeren, Waregem en Anderlecht in het stof doen bijten. In de finale moest groen-wit, ondanks een sterke prestatie, met 3-1 de duimen leggen voor de Gentenaars.Bijna dag op dag 50 jaar later kwamen de spelers en trainer samen voor een reünie in Brasserie ’t Onderwerp om herinneringen op te halen bij een hapje en een drankje.

Teamfoto van links naar rechts: Richard Jansen, Johan Loenders, Pierre Geuens (coach), Jan Thomas, Staf Verboven, Dirk Vanden Boer, Marc Vanden Boer, Frans Huysmans, Jos Poets, Ludo Vangenechten, Richard Van Dijck, Choerel Vande Kerkhof, Nand Theuwissen.Uiteraard werden ook herinneringen opgehaald aan de twee overleden spelers van het team,  Luc Mannaerts en Theo Vandijck.


Enkele krantenknipsels van 50 jaar geleden van de juniores van Lommel SK...