Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Amper 62% van onze lezers stemt voor zelfde partij als in 2018!

Amper 62% van onze lezers stemt voor zelfde partij als in 2018!

Enkele weken geleden lanceerden we onze eerste enquête naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober dit jaar. En zoals u allicht weet, hoeft u deze keer helemaal niet meer verplicht te gaan stemmen (tenminste voor déze verkiezingen...). Maar zowat iedereen is uiteraard benieuwd hoeveel mensen er nu wél of niet zullen gaan stemmen, en ook: of dit een verschil zal uitmaken in de uitslag.

Wij bevroegen in ieder geval onze lezers wat hun intenties zijn voor oktober, en stellen daar toch enkele bijzondere zaken vast... Met dank aan alle deelnemers aan deze enquête... In totaal waren er 602 deelnemers, toch niet onaardig...

💡
En u kan dus nog altijd stemmen voor die tweede enquête, waar we vragen naar uw ergernissen, de verwezenlijkingen van het stadsbestuur en belangrijke thema's: stem hier!

Gaat u stemmen in oktober?

  • De meeste lezers zeggen dat ze hoe dan ook toch gaan stemmen; 81,40 % is daar hélemaal zeker van en nog eens 9,30% gaat waarschijnlijk. Amper 2,33% zegt zéker niet te gaan en 1,66% waarschijnlijk niet. En dan is er nog 5,32% over die het nog niet weten. Uiteraard zit er een foutmarge op deze vraag, want: degenen die niet gaan stemmen hebben misschien ook minder deze enquête ingevuld, maar goed, het is toch een indicatie...

Gaat u op dezelfde partij stemmen als in 2018?

  • Slechts 62% is helemaal of zogoed als zeker dat ze op dezelfde partij als in 2018 zullen stemmen! 17,5% gaat zeker of waarschijnlijk op een andere partij stemmen, en maar liefst 17,85% weet het nog niet. Politici: er is nog werk aan de winkel!

Houdt u bij uw keuze vooral rekening met de kandidaat of de partij?

En bij hun keuze houden iets meer dan de helft van onze lezers zowel rekening met de kandidaat als met de partij (52,56%). Een 20,48% beslist enkel op basis van de kandidaat, en 21,16% beslist enkel op basis van de partij.

U kan dus nog steeds deelnemen (tot eind deze week...) aan onze tweede enquête, waarbij we u vragen naar wat uw ergernissen waren de afgelopen 6 jaar, welke de positieve verwezenlijkingen zijn van dit stadsbestuur, en tot slot welke thema's vooral aan bod zullen moeten komen de komende legislatuur. Stemmen kan hier.