Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Leerlingen van Provil winnen prijs op 20ste Solar Olympiade

Leerlingen van Provil winnen prijs op 20ste Solar Olympiade

De leerlingen van '5 technologische wetenschappen – engineering' namen dit jaar deel aan de 20ste editie van de Solar Olympiade, een wedstrijd van het Belgische Solar Team, waarbij middelbare scholieren uitgedaagd worden om te tonen wat zij kunnen bouwen met zonne-energie en creativiteit.

In september schreven 200 teams, goed voor zo'n 1.000 middelbare scholieren, zich in voor deze editie van de Solar Olympiade. Uiteindelijk hebben maar liefst 40 teams het tot de finale geschopt, waaronder dus ook onze Lommelse Provil!

Het doel van de Solar Olympiade is dat de scholieren, net zoals de ingenieursstudenten die in oktober wereldkampioen werden, met hun eigen gadget of wagen het hele proces doormaken. Dit gaat van het design naar de productie, tot het testen en het hoogtepunt: de finaledag die gisteren plaatsvond.

Afgelopen schooljaar werkten de leerlingen van Provil aan een zelfontworpen brievenbus. De brievenbus waarschuwt je via een app als je een brief of een pakketje ontvangt.

Gisteren - vrijdag - moesten de leerlingen hun project presenteren in Halle. Tijdens een korte pitch konden de leerlingen een jury overtuigen van hun ontwerp. Bijzonder was de financiële kennis van dit project. Ze konden tot in detail uitleggen wat het ontwerpen van deze brievenbus had gekost. Ze gingen dan ook naar huis met de 'Budget' prijs.

Meer informatie over deze wedstrijd via de website van de organisatie.