Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Project 'IJsbreker' van start bij S-Plus

Project 'IJsbreker' van start bij S-Plus

Met het project 'IJsbreker’ wil S-Plus vzw op een laagdrempelige manier senioren in isolatie en/of eenzame senioren bereiken en hen leiden naar sociale activiteiten. Het project start in elke provincie op, en in onze stad is het eergisteren - maandag - gestart.
De organisatie wilt senioren bereiken met een kaartje dat ze in twee kunnen scheuren. Op de ene helft kunnen ze hun noden aanduiden en vervolgens in één van hun boxen deponeren, de andere helft kunnen ze meenemen ter informatie. S-Plus ledigt de boxen 2 keer per maand en neemt contact op met senioren die hun gegevens achterlaten. Je vindt de boxen  momenteel in:

  • Mutualiteit Solidaris
  • Apotheek De Voorzorg
  • Apotheek Phlippo
  • Het Huis van de Mens
  • Voedselbedeling Sint Vincentius
    Na een tweetal maanden zullen ze op andere locaties staan.

IJsbreker start als pilootproject in in 5 gemeenten in Vlaanderen (Lommel, Eeklo, Boom, Oostende en Leuven) en loopt van juni 2023 tot juni 2024. Het project is momenteel van tijdelijke aard en zal een leerschool zijn voor de toekomst. Doorheen het hele project zal er geëvalueerd worden met als doel bij te sturen om het project 'IJsbreker' in de toekomst te laten uitgroeien tot een volwaardig project geïntegreerd in de werking van S-Plus vzw.

S-Plus is een pluralistische seniorenvereniging, erkend en gesubsidieerd door de Vlaamse overheid als sociaal-culturele vereniging. Gezondheid en welzijn draagt S-Plus hoog in het vaandel. Zo timmert de vereniging aan een gezonde samenleving waar iedereen zich goed in zijn vel voelt, ook de toekomstige generaties. Bij S-Plus is iedereen welkom, want samen bereiken we meer.

Website van S-Plus voor meer info.