Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Prijs uitgereikt voor 'Warmste Begraafplaats'

Prijs uitgereikt voor 'Warmste Begraafplaats'


De stedelijke begraafplaats van Lommel-centrum wint de award voor de Warmste Begraafplaats van Vlaanderen, dit in een initiatief van Reveil. We meldden u dit reeds eerder. En gisterenavond (donderdag) vond dan de officiële overhandiging van de award plaats in Sint-Niklaas.
Naar aanleiding van deze titel wordt op de Lommelse begraafplaats een houtsnijwerk van de hand van kunstenaar David Daems geplaatst en aanstaande maandag onthuld.

Met de Publieksprijs Warmste Begraafplaats van Vlaanderen wil Reveil de gemeente in de kijker zetten met een weldoordacht beleid rond begraafplaatsen, die cultuur en funenair erfgoed combineert, inzet op vergroening van de begraafplaats en een warmere rouwcultuur aanwakkert. Dit jaar mag Stad Lommel deze titel in ontvangst nemen.

“De titel is een mooie erkenning voor alle inspanningen die worden gedaan om van de begraafplaats een aangename en troostrijke plek te maken, waar we de herinneringen aan onze geliefden warm houden”, zegt burgemeester Bob Nijs.

Stad Lommel zet ook sterk in op vergroening van de begraafplaats. “De award is een mooi teken van waardering voor het vele werk van de groendienst. De medewerkers van de groendienst zijn dan ook terecht trots op hùn begraafplaats”, zegt schepen van stadswerken Karel Wieërs.

Op 1 november doorbreekt Reveil de stilte op begraafplaatsen over heel Vlaanderen met intieme muziek en lokale verhalen. Ook de Lommelse begraafplaats wordt die dag omgetoverd tot een nog warmere plek.

“Begin november staan we stil bij onze dierbaren die er helaas niet meer zijn. Met een intiem concert en verhalen creëren we een sfeervol moment van bezinning en verbinding. Zo proberen we troost te brengen aan familie en vrienden van overledenen”, vertelt schepen van cultuur Peter Vanderkrieken.

Woensdag 1 november tussen 17.00 en 18.00 uur brengt Rudi Lavreysen troostende, lokale verhalen en legt Brent Beukelaer (zanger en frontman van The Radar Station) een warm dekentje over iedereen met een hartverwarmend concert in openlucht. De voorstelling is gratis en vrij toegankelijk.