Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Een pluim voor de bloemetjes van Wies

Een pluim voor de bloemetjes van Wies

Samen Vooruit gaf de afgelopen twee jaren al heel wat pluimen aan Lommelaars die een kleine of grootse prestatie leverden. Of die gewoon voor anderen iets betekenen. Het verhaal van Wies is opnieuw zo een mooi voorbeeld.

Wies Monten, een kranige tachtiger, zorgt al jaren voor het opvallende kapelletje naast begrafenisondernemer Witters. Vele Lommelaars die het gebouwtje passeren zullen al gemerkt hebben dat het kapelletje netjes onderhouden is maar dat er vaak ook nieuwe en kleurrijke bloemetjes staan. Wies zorgt daar al een hele tijd voor met véél toewijding.

En als er echt iets hersteld moet worden? “Dan vraag ik de hulp van de mannen in mijn familie.” lacht ze. De pluim was voor haar een echte verrassing maar ze was er erg blij mee.

“Ze vond de pluim prachtig en stond er dan ook op dat we iets lekkers dronken en aten bij haar. Wies is namelijk een echte gastvrouw die smakelijk kan vertellen.” zei gemeenteraadslid Ronny Geysen. “We hopen dat ze nog lang voor dat kleine stukje Lommel kan zorgen en willen haar met deze pluim graag danken.”

Ook op de foto bovenaan: raadsleden Carine Creemers en Elly Vanbrabant en bestuurslid van Samen/Vooruit Monique Konings.