Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Een Pluim voor drijvende kracht Ludo

Een Pluim voor drijvende kracht Ludo

Heel wat Lommelse verenigingen teren op de inzet van heel wat vrijwilligers. En toch merkten we de afgelopen jaren dat er vaak wel van die super-vrijwilligers zijn die vaak de drijvende kracht zijn van zo’n club. Ook bij Lommel United WS, de Lommelse vrouwenvoetbalploeg, hebben ze er zo eentje: Ludo Vandenberk.

Ludo was erg verrast door de pluim. Hij kreeg meteen de meest logische vraag: waarom vrouwenvoetbal? Ludo: “Zo’n 30 jaar geleden schreef ik mijn dochter in voor het damesvoetbal. Haar passie werd ook de mijne. De club heette toen nog 'de Dorperheide Girls'. Pas later maakte we de overstap naar de werking van Lommel SK en vandaag werken we onder hun vlag op onze site in Kerkhoven en werd ook de naam aangepast naar Lommel United WS.”

Vrouwenvoetbal zit in de lift. En is voor een stuk dankzij de onverdroten inzet van pioniers zoals Ludo die steeds zijn geloven in deze ploeg, met vallen en opstaan, dat Lommel een goed draaiende voetbalploeg heeft voor meisjes en vrouwen. Daarom reikten gemeenteraadsleden Ronny Geysen en Walter Cremers hem de pluim uit. Een maandelijkse traditie waarmee Samen Vooruit mensen in de bloemen willen zetten die net dat tikkeltje extra doen voor onze gemeenschap.
(Op de foto: de echtgenote van Ludo, scheidsrechter Henri Cuypers, Ludo Vandenberk, gemeenteraadslid Walter Cremers, bestuurslid Monique Konings en gemeenteraadslid Ronny )