Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Pijnlijke zondag voor Murphy's Ladies

Pijnlijke zondag voor Murphy's Ladies

Dat de Pinkbulls uit Arendonk hun naam waardig zijn, bewezen ze met een 82-14 winst tegen de sterke Lommelse dames van Rugbyclub Murphy's. Maar zelfs na dit zwaar verlies zagen we een tevreden Lommelse coach. Voor hem was dit de eerste match van het seizoen waar de Murphy's dames als ploeg echt diep zijn gegaan. Ze hebben doorzettingsvermogen en grinta getoond en hebben nooit opgegeven.

In het begin van de wedstrijd was niet iedereen voorbereid op hoe hard de tackels en het contact gingen zijn, maar niemand liet zich hierin kennen. Het waren moeilijke omstandigheden: beginnen met maar één wissel en dan wegens een zware blessure zelfs géén wissels meer hebben. Niemand 'mocht' opgeven en dat hebben ze ook niet gedaan.

De Murphy's dames hebben echt goed samen gespeeld en hun verdedigende lijn van begin tot einde opgesteld. Arendonk heeft moeten werken voor elk punt dat ze gescoord hebben en moest hiervoor echt op individueel spelerstalent rekenen om door de Lommelse verdediging te geraken.

De Murphy's hebben zeker wel enkele tackels gemist, maar op de honderd of meer tackels die ze wél maakten, zijn die niet noemenswaardig. De supporters hebben veel harde tackels gezien. Arendonk moest stevig clearen voor balbehoud. De Lommselse dames hebben zich 300% gegeven en hebben vermoedelijk allemaal een pijnlijke zondag achter de rug!

In de aanval twijfelde Lommel iets te lang wie er over de ruck ging staan, waardoor ze de bal na een paar fases terug kwijt waren. Er was veel ruimte aan de zijkanten waar ze niet vaak genoeg zijn geraakt.

Lommel heeft mischien 15 minuten aangevallen en daar zijn 14 punten uit gekomen, dat is geen slechte balans. De dames kennen nu hun werkpunten. En de score oogt mischien niet zo positief, maar deze komt absoluut niet overeen met de teamprestatie die geleverd is! De coach was onder de indruk van hoe hard de dames voor elkaar hebben gevochten en de mentaliteit waarmee ze dat deden.

Deze week staan er nog 2 leuke trainingen op de planning en dan is het team klaar om zaterdag naar Eeklo te trekken. Succes dames. 

💡
Ps: de Murphy's dames zijn blijvend op zoek naar aanvullend talent voor de ploeg. Voel je vrij om te komen proberen. De leeftijd van hun ploeg ligt tussen de 14 en de 41...