Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Opendeur bij WICO

Opendeur bij WICO

Vandaag kon u op campus WICO in de Pieter Breugeldreef terecht voor héél wat info. Er waren weliswaar geen leerlingen 'aan het werk', maar sinds corona werd men genoodzaakt om dit soort activiteiten anders aan te pakken.

Omwille van de positieve feedback op een meer persoonlijke aanpak heeft men er voor gekozen om dit te blijven behouden. Een heel team van leerkrachten stond vandaag klaar om gezinnen rond te leiden doorheen de school.  Bij de start van de wandeling kregen de leerlingen een balpen zodat ze belangrijke zaken of vragen konden noteren. Tijdens de rondwandeling werden vooral een aantal praktische zaken toegelicht, zoals waar de speelplaats van de eerste graad zich bevindt, waar je je fiets kwijt kan, waar de lockers zich bevinden....zodat iedereen zijn weg toch al een beetje kent op 1 september (volgend schooljaar 2 september!) en dus met een gerust hart kan starten.

Vandaag waren er een 100-tal inschrijvingen van kinderen uit het 6e leerjaar die samen met hun ouders de sfeer al eens konden opsnuiven in hun toekomstige school en uiteraard ook kennis konden maken met het studieaanbod.  In maart werden deze rondleidingen ook al eens een keertje georganiseerd omdat de basisscholen dan volop bezig zijn rond studiekeuze.  Ook toen kon men rekenen op een grote belangstelling van ouders en toekomstige leerlingen.  De leerlingen brachten ook al eens een bezoekje met hun klas aan de school en daar kon men de leerlingen van het middelbaar in actie zien tijdens de verschillende lessen.

Of je nu kiest voor theoretisch denken (1A), praktisch denken (1A) of praktisch doen (1B) , je krijgt overal 27 uren basisvorming per week waar je kennis maakt met de wereld van cultuur, economie, taal, wiskunde, wetenschappen, de samenleving en zoveel meer. Daarnaast  biedt de school ook 5 lesuren aan om je extra kansen te geven om je in je vakken of je domein te versterken, de verdiepen en/of te verbreden. Dit aan de hand van kompasklassen, latijn, masterclasses, plusuren of het groeiproject. Aan de hand van standjes werd duidelijk gemaakt wat deze 5 uren inhouden en kon de toekomstige leerling al eens kijken welke masterclass of kompasklas zijn of haar voorkeur kreeg.

Na de rondleiding was er ook de mogelijkheid om in te schrijven en kreeg je ook een handige infobrochure mee om thuis nog eens alles rustig na te lezen... En zo zat deze dag er weeral op...