Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Ook op Rockwood staan Lommelaars...

Ook op Rockwood staan Lommelaars...

Niet alleen op Pinopop staat er Lommels talent... Ook op Rockwood een week eerder! Want daar vinden we Koala Disco terug in de line-up... Een vijfkoppige post-punk band die u van harte welkom heet in hun maffe wereld van onzin, fluctuerende emoties en ongecontroleerde chaos. Eerder dit jaar wonnen ze de publieksprijs in de finale van Humo's Rock Rally... En nu nog exact 30 dagen wachten en dan barst het geweld los in het Burgemeesterspark!

Ze vertellen grillige verhalen van onsterfelijke honden die zich naar verre planeten wagen om een plek te vinden om te sterven, tot kreeften met mama-problemen. Allemaal onzinnig lijkt het, maar niet echt. Het geluid is sterk beïnvloed door hedendaagse Psych en helden uit de jaren 80 zoals Byrne en Bowie, maar laat je niet te veel ophangen aan genres of invloeden. Het is tegelijkertijd een beetje van alles en een beetje van niets.

Tickling the Dragon’s Tail Met deze debuutplaat kietelt de Lommelse band Koala Disco aan de deur van de grote doorbraak. Met een regenboog aan genreinvloeden mengen ze absurde fictie en frustrerende realiteit in een gouden pot. En achter de schermen zijn ze momenteel bezig aan hun tweede plaat.

"We kijken erg uit naar onze show op Rockwood... een thuismatch is altijd net iets 'plezanter'. Komt daarbij dat ik op 3 augustus ook nog eens jarig ben, dubbel feest dus!", aldus Bart Hens, de drummer van de band.

En verder in de line-up van dit geweldige festival in het Burgemeesterspark uiteraard De Mens, School is Cool, Channel Zero en vele anderen. Alle info en tickets voor dit festival: hier