Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Ook kindergemeenteraad ruimt op

Ook kindergemeenteraad ruimt op

Op woensdag 20 maart kwam de kindergemeenteraad van Lommel samen met schepen van jeugd Peter Vanderkrieken in actie tijdens de jaarlijkse zwerfvuilactie georganiseerd door Straat.net. Gedurende de namiddag staken de jonge leden van de kindergemeenteraad de handen uit de mouwen en namen zij de verantwoordelijkheid voor het opruimen van zwerfafval in verschillende gebieden, waaronder de populaire vlinderwandeling en de omgeving rond de Leyssensmolen.

Tijdens de opruimactie werd een verscheidenheid aan afval verzameld, variërend van sigarettenpeuken tot papier, plastic flesjes en zelfs enkele vape-apparaten. Deze vondsten benadrukken het wijdverbreide probleem van zwerfvuil en het belang van het aannemen van verantwoordelijkheid voor onze omgeving.

"We vinden het belangrijk dat de natuur proper blijft en dat iedereen zijn eigen afval in de vuilnisbak gooit," verklaarde een van de leden van de kindergemeenteraad. Deze uitspraak vat treffend de motivatie achter hun deelname aan de zwerfvuilactie samen.