Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Ook bij de 'Klimtoren' en in 'Eltenbos' mooie start schooljaar

Ook bij de 'Klimtoren' en in 'Eltenbos' mooie start schooljaar


De leerlingen van basisschool “De Klimtoren”  hebben het nieuwe schooljaar alvast sportief ingezet. Zo maakten ze kennis met de schoolmascotte 'Flipke' die samen met de leerlingen een heel schooljaar wil werken rond het thema 'Fit en gezond, het hele jaar rond'. Samen willen ze extra aandacht besteden aan sportieve en gezonde activiteiten als de 'Cross der jongeren', de 'scholenveldloop', het organiseren van een 'gezond ontbijt' en nog zo veel meer…

Flipke wil ook graag samen met de kinderen van de Klimtoren op weg gaan in hun persoonlijke groei en ontwikkeling.

Verder werden de kinderen op hun eerste schooldag door Flipke meteen al uitgedaagd om te dansen,  een creatieve, sportieve slogan te bedenken per klas en om samen een sportief spel te spelen. Aan het einde van de eerste schooldag mochten ze de slogans voorstellen aan elkaar. De klas met de creatiefste slogan kon een wisselbeker verdienen. De bedoeling van de beker is dat ze gedurende het hele schooljaar zal rouleren en zo de klassen op een positieve manier zal stimuleren om wat te werken aan hun sportief en gezond engagement. En om de eerste schooldag gezond af te sluiten werden alle kinderen getrakteerd op een lekker appeltje!

De eerste schooldag op wijkschool 'Eltenbos' sloten ze af onder een stralende zon! Gestart in de regen maar bijna geen tranen.

Ze zijn daar echte 'geluksvogels' om een heel jaar te kunnen doorbrengen met de liefste kleuters op een unieke buitenruimte! Een plaats waar kinderen nog kunnen spelen, vuil mogen worden en ontdekken van wat de wereld ons te bieden heeft! Ze zijn er helemaal klaar voor en kijken uit naar een jaartje vol plezier!