Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Ontmoeting met Antonie Broeks

Ontmoeting met Antonie Broeks

Gisteren in de vooravond kon u in cafetaria De Vlasgaard in wzc De Bekelaar terecht voor een boeiend gesprek met Antonie Broeks. Géén onbekende in onze stad, integendeel. Héél wat mensen kennen haar van haar enorme verzameling postkaarten, maar Antonie is méér dan dat alleen...

Toen zij het middelbaar kon aanvatten, waren er hier geen mogelijkheden voor meisjes in het middelbaar onderwijs. Er bestond enkel een 7de en een 8ste studiejaar waarna men de mogelijkheid had om te starten op de huishoudschool. Haar ouders stuurden erop aan om verder te studeren. Antonie ging op kostschool. Ze volgde onderwijs aan het Instituut van de Ursulinen van O.L.V. Waver, namelijk technische humaniora en nadien huishoudkundig regentaat.

Ze startte haar loopbaan in het 7de – 8ste studiejaar van het lager onderwijs in Lommel Barrier. In het vernieuwd secundair onderwijs werd het vak huishoudkunde geschrapt. Naast haar fulltime job volgde Antonie hierop gedurende 3 jaar bijscholing waarna ze het vak technologische opvoeding kon geven in het 1ste en 2de jaar van alle studierichtingen. Sedert haar pensioen gaan haar interesses uit naar erfgoed, NEOS, filosofie en de sociale sector.