Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Omgevingsvergunning voor nieuw jeugdlokaal KSA Lutlommel

Omgevingsvergunning voor nieuw jeugdlokaal KSA Lutlommel
Render: architect Ben Theuwis

KSA Lutlommel heeft een omgevingsvergunning ontvangen voor de bouw van een nieuw jeugdlokaal. “Er is niet alleen een omgevingsvergunning afgeleverd, maar ook de inspraakmogelijkheden werden goed ingezet”, zegt burgemeester Bob Nijs. "De betrokken buurtbewoners hebben samen met de KSA hard gewerkt aan een afsprakennota. Deze werd goed bevonden door de beheerraad van de KSA, de omwonenden en de stad. Hierin staan duidelijke afspraken zoals de verhuur van het gebouw en het proper houden van de omgeving door zwerfvuil regelmatig op te ruimen en afval correct en tijdig af te voeren. Op deze manier is er respect voor elkaar en voor de omgeving."   

“We kunnen nu aan de slag om de plannen verder uit te werken”, zegt Dries van der Meulen, hoofdleider bij KSA Lutlommel. “De ontwerpen van architect Ben Theuwis zien er prachtig uit. Het wordt een modern jeugdlokaal in een groene omgeving voor onze meer dan 150 leden. We hebben veel zin om hiermee aan de slag te gaan. Een belangrijke stap hierin is natuurlijk de subsidieaanvraag.” 

“De toekenning van een omgevingsvergunning komt er natuurlijk niet zomaar. Er gaat een lang voorbereidingstraject aan vooraf. Zowel de oud-leiding als de oud-hoofdleiding zorgden voor de nodige input. We willen ze dan ook bedanken voor hun inzet die duidelijk vruchten heeft afgeworpen voor de opstart van dit project.” 

Een sprong naar de toekomst 

Schepen van jeugd Peter Vanderkrieken: “De KSA kan inderdaad al beginnen aan de opmaak van een subsidiedossier. Vanaf september kunnen ze dat indienen. Met nieuwe jeugdlokalen maken we een mooie sprong naar de toekomst, want een aantal gebouwen zijn aan vernieuwing toe. Het Hemejo aan de Konijnenpijp werd in het voorjaar van 1977 geopend en is dus bijna 50 jaar oud.” 

Burgemeester Bob Nijs: “De afkorting ‘Hemejo’ staat trouwens voor ‘Heem voor jongens en meisjes’. Met een nieuw en modern gebouw is het ook voor de volgende vijftig jaren een thuis voor de nieuwe generatie meisjes en jongens van Lutlommel en omgeving. Het gebouw krijgt een volledig nieuwe locatie achter de nieuwe
terreinen van Lutlommel VV. Dan is meteen de opwaardering van de recreatiezone
in Lutlommel compleet. Sport en ontspanning krijgen er alle kansen op een
‘bolwerp’ van elkaar, zoals ze dat in Lommel zeggen. En dat allemaal met
respect voor de natuur, de omgeving en de omwonenden.”