Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Officiële opening nieuw gebouw 'School met de Bijbel'

Officiële opening nieuw gebouw 'School met de Bijbel'

Vanmiddag werd de 'School met de Bijbel', Den Akker, op Kerkhoven officieel geopend. Ze zitten weliswaar al drie jaar in hun gebouw, maar door allerlei omstandigheden is er nooit een 'officieel moment' geweest om het gebouw in te huldigen. Vandaag kon het dus wél, gevolgd door hun schoolfeest. De school zelf die bestaat al 30 jaar, maar de nieuwe gebouwen staan er nu dus drie jaar.

Na een welkomstspeech en ook nog wat anecdotes uit het verleden was het moment daar om de nieuwe spandoek te onthullen, gevolgd door enkele 'fotomomentjes' met de mensen die verantwoordelijk waren voor de bouw, met de leerkrachten, de 'oudgedienden' en de raad van bestuur.

En het mag best gezegd, het is bijzonder knappe architectuur dit gebouw, erg praktisch, hedendaags en mooi. In totaal zitten er momenteel 143 leerlingen op deze school (kleuters + lagere), en die komen vanuit de brede regio, want 'scholen met de Bijbel' zijn er maar drie in heel Limburg. In Genk en Bilzen is er ook nog eentje!

Ze hebben er dezelfde eindtermen als de andere katholieke scholen, ook 2 uur godsdienst per week, maar het grote verschil is wél dat in zowat alle andere lessen ook godsdienst aan bod kan komen... "En als er iets in de leerplanning staat dat niet strookt met onze waarden, dan passen we dit wel enigszins aan", aldus een van de leerkrachten...

Enige info over de school:

De school biedt Christelijk onderwijs aan. Dat houdt in dat ze alle kinderen willen leren het voorbeeld van Jezus te volgen in hun dagelijks leven. Op hun website lezen we o.a. dat de vier grote kernwaarden in hun werking zijn: vrijmoedigheid, betrouwbaarheid, bewogenheid en toewijding.