Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Nu zondag Molenfeesten

Gratis ambachtenfestival aan de Lommelse Leyssensmolen

💡
Je kan morgen niet parkeren aan de molen. Je moet bij de Ford testbaan parkeren en een shuttle brengt je naar de molenfeesten. Dit omwille van de grote regenval de laatste dagen en de drassige ondergrond!

Nu zondag 26 mei van 10.00 tot 18.00 uur organiseert Toerisme Lommel de Molenfeesten bij de Leyssensmolen in Kattenbos! Een groots ambachtenfestival met live demonstraties van oude ambachten, handwerkers en kinderanimatie.

Meer dan 50 vaklui

Meer dan 50 vaklui demonstreren er de passie voor hun stiel; mandenvlechters, schapendrijvers, hoefsmeden, keramisten, imkers, houtkappers, kantklossers, turfstekers, klompenmakers … Meerdere momenten per dag kan je de fascinerende roofvogelshow aanschouwen en worden er rondleidingen gegeven in de Leyssensmolen, door de Lommelse molenaars.

Kinderanimatie

Zelfs de kinderen zullen zich op de Molenfeesten niet vervelen! Ze kunnen achter trekpaarden aan sleeën, workshops volgen, zich spelenderwijs uitleven met de oude volkspelen & een kasteel van stro opklauteren. Aan de hand van een opdrachtenkaart kunnen de kinderen stempels verzamelen bij verschillende activiteiten. Als de opdrachtenkaart vol is, ligt er een prijs op hun te wachten!

Lekkers ter plaatse

Wie van al het spektakel rondom de Leyssensmolen een knorrende maag krijgt, heeft genoeg opties; varken aan het spit, vers gebakken wafels, ijsjes en milkshakes, … Er worden zelfs pannenkoeken gemaakt van ter plekke gemalen meel!

Gemakkelijk parkeren

Rondom het terrein van de Molenfeesten is er een gratis fiets- en autoparking voorzien. Meer informatie op visitlommel.be/molenfeesten