Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Nieuwjaarsreceptie bij OKRA

Nieuwjaarsreceptie bij OKRA
Foto Stan Bresseleers

Vanmiddag verzamelden 66 OKRA-bestuursleden van de 7 trefpunten/wijken voor een nieuwjaarsreceptie aangeboden door de cluster.

In zijn toespraak dankte clustervoorzitter Stan Bresseleers hen voor hun inzet als teamlid, medewerk(st)er of teamleider. Hij vergeleek de OKRA-werking met een modern cruiseschip, waarin zij als bestuurslid in de stuurhut staan en de meer dan 1.000 Lommelse leden/passagiers, gedurende deze jaartrip, kunnen genieten van wat er allemaal aan boord te beleven valt: verschillende restaurants voor zowel ontbijten als lunchen, diverse sportmogelijkheden (wandelen, fietsen, pétanque, darts,…), danslessen, feestvieringen, vorming, optredens,…

Maar hij keek ook vooruit en zag vooral de lokale verkiezingen als een belangrijk moment voor alle senioren. Binnen de seniorenraad pleitte hij dan ook voor een stemlokaal in ieder van de 4 woonzorgcentra en riep hij op om te kiezen voor senioren, want verhoudingsgewijs zijn de 65+’ers slecht vertegenwoordigd in alle plaatselijke beleidsorganen. Binnen de cluster werd op de overlegvergadering van de teamleiders een ontwerp van 10-puntenprogramma voorgelegd, die nu kan besproken worden in de trefpunten zodat ze in de volgende vergadering kan afgeklopt en voorgelegd worden aan alle opkomende politieke partijen.

Tenslotte werd de voorgaande gewest-/clustervoorzitster Jeannine Van Och gehuldigd, want zij leidde OKRA Lommel van september 2015 tot eind 2021 en zorgde voor een verdere uitdieping van de clusterwerking. Zo startte zij de uitgifte van de maandelijkse OKRAnt op, werd de jaarlijkse quiz KWISTHET van 2019 boven de doopvont gehouden en zagen twee nieuwe activiteiten het daglicht: OKRA viert een nieuwe lente en OKRA Zomert. Tijd dus om haar letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes te zetten als dank voor haar tomeloze inzet.

Met de nodige hapjes en drankjes werd het nieuwe kalender- en werkjaar feestelijk gevierd en ingezet.

Bijdrage Stan Bresseleers