Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Nieuwe stoelen voor Uitleendienst

Nieuwe stoelen voor Uitleendienst
Foto Stad Lommel

Er wordt duidelijk niet stilgezeten bij de stedelijke uitleendienst. “We hebben de huidige 1.250 stoelen allemaal vervangen en het aantal zelfs vergroot”, zegt burgemeester Bob Nijs. “We hebben nu 1.500 splinternieuwe stoelen die de Lommelse verenigingen, gezinnen of buurten kunnen uitlenen voor een feestje of een activiteit.” 

“Bij de aankoop van de nieuwe stoelen waren duurzaamheid en kwaliteit belangrijke uitgangspunten”, zegt schepen Peter Vanderkrieken. “Als je ziet dat de er in 2022 maar liefst 24.500 stoelen werden uitgeleend, is het te begrijpen dat ze een bepaalde levensduur hebben. Maar het wijst ook op het feit dat de materialen van de uitleendienst populair zijn.” 

Jaarlijks verwerkt de uitleendienst maar liefst een 800-tal dossiers. Aanvragen die uit diverse materialen bestaan. “De Lommelaar stelt de mogelijkheden van de uitleendienst duidelijk op prijs”, besluit burgemeester Bob Nijs. "Andere populaire uitleenmaterialen zijn bijvoorbeeld tafels en partytafels, podiumelementen, een toiletwagen, servies, bestek en volksspelen.”