Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Nieuwe sensibiliseringsborden tegen sluikstorten

Nieuwe sensibiliseringsborden tegen sluikstorten

Vanmiddag vond naast de parking van het Mariapark in Lommel-Werkplaatsen de onthulling plaats van een nieuw sensibiliseringsbord tegen sluikstorten. Er komen in totaal zo 18 nieuwe borden te staan in onze stad. Het ontwerp van het bord werd gekozen via een tekenwedstrijd bij leerlingen uit de basisscholen.

Op dit eerste nieuwe bord prijkt een tekening van Nore Brusselaers, die de tekenwedstrijd dus won, en haar tekening vereeuwigd ziet in dit bord. Er komen in totaal dus 18 van dergelijke borden, verspreid over de ganse stad, waarvan 8 met de tekening van Nore, en 5 respectievelijk van de nummers 2 en 3 van de wedstrijd, nl. Jinthe Ramaekers en Janne Slits. Alle borden worden geplaatst op sluikstortgevoelige plaatsen in onze stad.

In totaal deden aan deze wedstrijd maar liefst 417 leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de Lommelse basisscholen mee. De kindergemeenteraad selecteerde er 44 uit, waaruit het schepencollege tenslotte de drie winnaars koos. Zowel de winnaar (Nore) als Jinthe en Janne krijgen een leuke prijs vanwege het stadsbestuur. En de hele klas van Nore deelde in de vreugde, want zij kregen allemaal een heerlijk ijsje van de Krijmboer...