Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Nick Drake - A treasury

Nick Drake - A treasury

Artiest: Nick Drake
Album: A Treasury
Releasedatum: 2004

Hoe ik Nick Drake heb leren kennen weet ik niet meer zeker. Maar volgens mij kwam hij in het middelbaar eens voorbij tijdens de les Nederlands en was ik direct geïnteresseerd geraakt in hem. Thuis ben ik dan achter de laptop (want toen was ik nog niet bezig met vinylplaten) op Youtube meer van hem gaan ontdekken. Nick Drake staat vooral bekend om zijn breekbare stem, delicate gitaarspel en de melancholie van zijn nummers. Zijn hele leven werd overschaduwd door depressies en uiteindelijk is hij in zijn ouderlijk huis gestorven aan een overdosis antidepressiva. 

En zoals wel vaker kende Nick Drake weinig succes met zijn muziek en werden er amper albums verkocht. Zo anders was het na zijn dood. Andere artiesten noemen hem vaak als inspiratiebron voor hun muziek en coverde zelfs nummers van hem. Uiteindelijk geld hij als één van de belangrijkste songwriters van de twintigste eeuw.

Geniet net als mij van dit prachtig nummer.

Bas WOUTERS

https://www.youtube.com/watch?v=xqe6TF2y8i4