Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Nieuw parcours voor Motorcross GP

Nieuw parcours voor Motorcross GP
Foto Jan Buyens - MX GP 2022

De absolute wereldtop zakt op 22 en 23 juli weer af naar Motorcrossparadijs Lommel, voor wat inmiddels een klassieker is op de Grand Prix-kalender. Het diepe Lommelse zand staat al jaren garant voor bijzonder zware – maar daardoor ook erg spannende wedstrijden!

Hét zwaarste circuit dat je op de GP-kalender zal terugvinden krijgt deze zomer ook een volledig nieuwe layout! Een nieuwe plaats voor de start met betere zichtbaarheid voor het publiek, volledig nieuwe lussen en bijgevolg dus ongemeen zwaar! Zie ook kaartje onderaan...

Ex-motorcrosser en circuitbouwer Freddy Verherstraeten is de man die de lay-out van de omloop zal wijzigen. Hij gaf hieromtrent een interview aan het MXM, Motocrossmag.be, waaruit hieronder een citaat:

Wel, al heel veel jaren staan de pitlane en de skybox in het midden van het plein. Johan Boonen, de organisator van de MXGP of Flanders, had al twee jaar geleden gezegd of dit niet te wijzigen viel. Het idee was om de startstrook en de pitlane meer aan de buitenkant te leggen zodat er meer overzicht gecreëerd wordt voor het publiek. De start komt dus op een andere plek te liggen en de rest van het circuit wordt dan aangepast navenant de mogelijkheden.

Bron van interview: MXMAG.be
Volledige interview: hier