Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Meer dan 200.000 lampjes in Pijnvenstraat

Meer dan 200.000 lampjes in Pijnvenstraat
Foto Rowen Boons

Bent u iemand die graag huizen in kerstsfeer bezichtigt? Dan moet je zeker eens langs gaan bij Davy en Kelly in de Pijnvenstraat! Maar liefst 200.000 lampjes hangen te schitteren rondom hun volledige huis en in de tuin. We spraken kort met deze bijzondere mensen van dit fantastisch versierde huis.

Hebt u altijd al een fascinatie gehad voor kerst?

"Ik zou het niet echt een fascinatie noemen, maar eerder een uit de hand gelopen hobby. Natuurlijk is de liefde voor kerst er altijd wel geweest en die zal er ook altijd blijven."

Hoe lang heeft het geduurd om al deze lampjes te plaatsen?

"Elk jaar ben ik er een goede 3 maanden mee bezig. In september begin ik eraan. De lichtjes gaan wel pas aan na Sinterklaas, we houden van onze tradities."

Hangt u al deze lampjes alleen op of krijgt u hulp van iemand?

"Alle lichtjes die je hier ziet hangen, heb ik helemaal alleen gedaan."

En wat vinden uw buren ervan?

"Iedereen vindt het geweldig dat ik dit elk jaar doe... Ik krijg veel positieve reacties en veel kerstkaarten van de hele buurt."

Wilt u volgend jaar nog uitbreiden?

"Ik breid elk jaar beetje bij beetje uit. Het is begonnen met lichtjes tegen het hek en kijk nu."

Het kost toch wel wat, niet?

"Als je dit allemaal in één keer moet aankopen, dan is dit onbetaalbaar. Ook zit er een tijdschakelaar op van 17 u tot 22.30 u om het stroomverbruik toch een beetje te beperken. Deze week op de laatste schooldag voor de vakantie gaan de lampjes uitzonderlijk aan van acht uur tot half negen 's morgens. Zo kunnen de kinderen die met de bus naar school gaan er ook van genieten."