Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Maar liefst 700 deelnemers voor Hoeks Triatlon morgen

Maar liefst 700 deelnemers voor Hoeks Triatlon morgen


Morgen zondag 13 augustus verwelkomt Lommel een recordaantal van 700 deelnemers op de 33ste editie van de Hoeks Triatlon. Er is opnieuw een uitgebreid programma voor alle leeftijden en niveaus. De kwarttriatlon, sprinttriatlon en triotriatlon zijn helemaal volzet. Enkel voor de Iron Kid kan je de dag zelf nog inschrijven.

𝗧𝗼𝗽𝗽𝗲𝗿𝘀 𝗼𝗽 𝗸𝘄𝗮𝗿𝘁𝘁𝗿𝗶𝗮𝘁𝗹𝗼𝗻
De hoofdschotel van de Hoeks Triatlon is traditioneel de kwarttriatlon om 14u. Met 310 deelnemers die eerst 1,5 km zwemmen na een spectaculaire massastart aan het paradijselijke Barefoot Beach, dan 42 km door onder meer natuurgebied de Sahara fietsen, en tenslotte 10 km door het gezellige Lommelse stadscentrum lopen, met finish op het Marktplein. Bij de mannen krijgt de winnaar van 2021 Pamphiel Pareyn stevige concurrentie, met een twintigtal atleten die aanspraak mogen maken op een top 10-plaats. Bij de vrouwen is de favorietenrol voor langeafstandsatlete Liesbeth Verbiest, die eerder dit jaar nog tweede werd op de loodzware Ironman van Lanzarote. Het thuispubliek kijkt vooral uit naar de prestaties van Lommelaars Niels Vanhove en Eva Vanbrabant, en andere toppers van de organiserende club De Lommelse Triatleten zoals Pieter Vanderhenst (Hamont-Achel) en Martine Peeters (Peer).

𝗦𝗽𝗿𝗶𝗻𝘁, 𝘁𝗿𝗶𝗼 𝗲𝗻 𝗜𝗿𝗼𝗻 𝗞𝗶𝗱
Naast de kwarttriatlon zijn er op 13 augustus nog twee wedstrijden. Om 17u is er de sprinttriatlon met 160 deelnemers en vijf minuten na de individuele deelnemers mogen ook 35 trioploegen zich wagen aan 750m zwemmen, 25 km fietsen en 5 km lopen. In deze laatste discipline duiken onder andere ook burgemeester Bob Nijs en de Lommelse paralympiër Sam De Visser mee in het water.
De Hoeks Triatlon wordt om 11u30 al op gang geschoten met de Iron Kid. Alle kinderen van 5 tot 13 jaar die op een laagdrempelige manier van triatlon willen proeven, kunnen zich vanaf 10u30u inschrijven in zwembad Optisport De Soeverein (Sportveldenstraat 15).

𝗚𝗿𝗮𝘁𝗶𝘀 𝘁𝗼𝗲𝗴𝗮𝗻𝗴
Met uitzondering van de Iron Kid beginnen alle wedstrijden aan de startzone aan Barefoot Beach (Boskantstraat). De aankomst is telkens op het Marktplein in Lommel centrum. De toegang tot de Hoeks Triatlon is volledig gratis.

𝗟𝗶𝘃𝗲 𝗯𝗲𝗲𝗹𝗱𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗹𝗮𝗴𝗲𝗻
Via de sociale media van de Lommelse Triatleten zit je het hele weekend op de eerste rij. Volg de Facebook- en Instagrampagina @delommelsetriatleten voor de laatste nieuwtjes en ook voor live beelden van tijdens de wedstrijden. Via de app van Triatlon Vlaanderen kunnen supporters live de tussentijden van hun favoriete atleten volgen.

Foto editie 2022 - Annie Teuwens

𝟮𝟬𝟬 𝘃𝗿𝗶𝗷𝘄𝗶𝗹𝗹𝗶𝗴𝗲𝗿𝘀
Het is al voor de 33ste keer dat de Lommelse Triatleten de wedstrijd organiseren in samenwerking met de Stedelijke Sportdienst en Sportraad. Daarmee is de Hoeks Triatlon één van de oudste en grootste triatlons van het land. Zo’n 200 vrijwilligers zorgen er voor dat de wedstrijden in goede banen verlopen.

𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗺𝗮 𝟯𝟯𝗲 𝗛𝗼𝗲𝗸𝘀 𝗧𝗿𝗶𝗮𝘁𝗹𝗼𝗻 𝗟𝗼𝗺𝗺𝗲𝗹 (𝘇𝗼𝗻𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟯 𝗮𝘂𝗴𝘂𝘀𝘁𝘂𝘀 𝟮𝟬𝟮𝟯)
• 11u30: Iron Kid (vrij zwemmen, 2 km fietsen, 400 m lopen)
• 14u: Kwarttriatlon (1,5 km zwemmen, 42 km fietsen, 10 km lopen)
• 17u: Sprinttriatlon (750 m zwemmen, 25 km fietsen, 5 km lopen)
• 17u05: Triotriatlon (750 m zwemmen, 25 km fietsen, 5 km lopen)
ℹ️ Alle info over de Hoeks Triatlon Lommel vind je op www.lommelsetriatlon.be.

Lees ook alles over de verkeersafwikkeling tijdens deze triatlon in ons vorige bericht.