Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

'Maar' gelijkspel voor Lommel SK tegen Jong Genk

Lommel kreeg vanmiddag de kortste verplaatsing voorgeschoteld, nl. naar Geel voor de wedstrijd tegen Jong Genk. En het kon er mits winst een goede zaak doen gezien de andere uitslagen van de topploegen. Maar het deed dit niet en kon gelukkig nog wel een puntje mee naar huis brengen, maar winst, niet dus, want het bleef bij 1-1.

De eerste kans in deze wedstrijd viel al in de eerste minuut na een vrijschop van Vancsa en een trap hoog over van Fatah. In de 9de minuut een eerste poging van Genk met een kopbal van Kumata over. In de 20ste minuut een grote kans voor Genk, maar Mazyani kon er zijn hoofd net niet goed tegen krijgen. In de 27ste minuut kwam Lommel goed weg toen de scheids geen penalty floot na een fout van Dermane op Karetsas. Op het half uur dan dé kans van de thuisploeg toen Adedeji tussen meerdere verdedigers door de paal trof. Lommel had het bijzonder moeilijk tegen een erg stug Genk… In de 43ste minuut dan eindelijk ook nog eens Lommel, met een kopbal van Schoofs in de handen van Penders. En zo stond een toch wat teleurstellende derby bij de rust op 0-0.

De aanvang van de tweede helft was gelijkopgaand, zonder echte doelkansen. Enkel in de 57ste minuut een schot van Talvitie net naast.  In de 72ste minuut dn eindelijk toch de voorsprong voor Lommel bij een hoekschop van Ge Grand en de goal van Wouters: 0-1. Onmiddellijk erna kreeg Talvitie de  kans op 0-2  en nog een minuut later  stond Lommel plots met z’n tienen na een rechtstreekse rode kaart voor Dermane (wegens gevaarlijk spel). In de 80ste minuut ging Ivezic goed plat voor een schot van Genk, maar twee minuten later trapte Beniangba de 1-1 tegen de netten.

En zo eindigde deze partij op een 1-1 stand, een eindstand waar al bij al Lommel niet helemaal ontevreden mee mag zijn gezien de niet gefloten strafschop in de eerste helft en het uitvallen van Dermane met een rode kaart.