Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lutlommel VV wint derby bij Verbroedering met 0-3

Foto Jan Buyens

Het was er koud en nat daar op Werkplaatsen waar de énige derby in provinciale vanmiddag beslecht werd. Het was Lutlommel dat uiteindelijk met 0-3 won van het lokale Verbroedering.

De eerste helft startte het beste met enkele kansen voor de bezoekers na een tiental minuten. In de 20ste minuut dan ook eens een schot van de thuisploeg, maar een metertjes naast. En hélemaal op het einde van een redelijk aangename eerste helft scoorde Lutlommel dan toch nog de 0-1 via Maxhuni, meer dan verdiend.

Vlak na aanvang van de tweede helft (53ste minuut) werd het op vrijschop al 0-2 via Winkel, en halfweg de tweede helft gingen de boeken dan helemaal dicht voor Verbroedering toen het via Vanpol 0-3 werd op het uur. Helemaal op het einde viel er trouwens ook nog een (terechte) rode kaart voor één van de thuisspelers.

Een verdiende overwinning dus voor Lutlommel, dat hiermee uiteraard ruim aan de leiding blijft in Derde Provinciale.