Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lutlommel VV in het nieuw

Lutlommel VV in het nieuw
Foto Rina Loos

Vanavond gingen de deuren van de nieuwe tribune en kantine van Lutlommel VV, officieel en feestelijk open. Burgemeester Bob Nijs benadrukte dat stad en club elkaar perfect gevonden hebben in deze bouw, en ook had hij bijzonder veel lof voor wat er door vele vrijwilligers gerealiseerd werd. Ook benadrukte de burgemeester dat niet alleen het voetbal, maar het hele wijkgebeuren een heropleving krijgt dankzij dit project, een eerste aanzet naar de verwezenlijking voor de gehele omliggende recreatiezone.

Stad en club namen ieder de helft van de kosten voor hun rekening, waarbij ze dus ieder 875.000 euro investeren in dit mooie project. De wegen- en infrastructuurwerken werden bekostigd door de stad. Het cafetaria is maar liefst 356 m2 groot, er is een zittribune met 228 zitjes en 13 kleedkamers.

Ook voorzitter Pierre Mannaerts was bijzonder trots: "de uitbreiding was noodzakelijk voor onze sterk groeiende club met 32 ingeschreven ploegen, 390 spelende leden waarvan 350 onder de 20 jaar."

Het hele weekend zijn er diverse activiteiten. Zo is er op zondag 22 oktober van 14 tot 16 uur een opendeurdag voor het grote publiek met tal van animatie. Club en stad trakteren de bezoekers dan op een drankje. Zaterdag speelt LVV tevens haar eerste thuiswedstrijd in de nieuwe accommodatie.