Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK wint overtuigend van Jong PSV met 6-1

Lommel SK speelde vanmiddag haar voorlaatste oefenpartij thuis, in een nimmer groener Soevereinstadion en dit tegen Jong PSV. En voor een oefenpartij was er zelfs redelijk wat volk komen opdagen… Uiteindelijk werd het een vrij makkelijke overwinning van Lommel met 6-1, dankzij goals van Vetokele (2), Granell (p), de Grand, Aguilar en Vancsa.
In de basis zagen we ook onmiddellijk een viertal nieuwelingen, nl. Vetokele, Wouters, Dermane en Schoofs. Gestart werd met een heerlijk zonnetje, maar na amper 5 minuten gingen de hemelsluizen open…

Het eerste schot op goal van Lommel kwam van Talvitie in de 11de minuut, maar zijn schot ging net naast. In de 13de minuut werd de wedstrijd dan enige tijd stilgelegd omwille van een zwaar onweer. In de 20ste minuut scoorde Van Duiven de 0-1. In de 25ste minuut een mooie doorsteekpas van Amankwah, maar Vetokele kon er net niet goed bij. Even later een erg knappe ‘move’ van De Grand, goeie voorzet op Talvitie, maar weer net niet… In de 35ste minuut werd het dan toch 1-1 dankzij een knappe goal van Vetokele. En amper één minuutje later kreeg  Lommel de kans op 2-1 dankzij een strafschop. En Granell zette deze feilloos om. En nóg een minuutje later stond het plots 3-1 na een geweldige een-twee tussen Schoofs en Vetokele, netjes door deze laatste afgerond. In de 40ste minuut zagen we ook voor de bezoekers nog eens een kans(je), maar de trap van Baes ging hoog over. Zo gingen we de rust in met een 3-1 voorsprong.

Na amper vijf minuten in de tweede helft scoorde Sam de Grand de 4-1. Dit werd vrij onmiddellijk gevolgd door een tegenaanval van Jong PSV, maar de knal van hun nummer 10 ging naast. En nog een minuutje later was het alweer raak voor Lommel: 5-1 dankzij een goal van Aguilar. Op het uur een knap schot van de ingevallen Alvaro Santos, maar net in hoekschop gered door de bezoekende goalie. Twee minuten later zagen we ook voor de bezoekers een goeie kans, maar de goal viel (alweer) aan de overkant: Vancsa scoorde de 6-1! Een kwartier voor het einde van de wedstrijd werd dan zowat de ganse ploeg vervangen… In de 83ste minuut nog een mooi, maar té zwak schot van Dorde Gordic, en zo kabbelde deze wedstrijd naar het einde...