Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommelse triatleten schitterden in extreme triatlon

Lommelse triatleten schitterden in extreme triatlon

Afgelopen weekend stonden drie Lommelse triatleten aan de start van de extreme triatlon in de Pyreneeën. Carl Huyghen, Nathalie Franken en Jos Willems gingen voor 3,8 km zwemmen, de 170 km fietsen (met 4300 hoogtemeters) en de 41km lopen met bijna 2200 hoogtemeters... Ze werden respectievelijk 5de, 10de (1ste vrouw), en 11de.

Onze Lommelse Natalie Franken (foto hierboven) heeft bij de dames dus deze Pirene Extreme Triatlon gewonnen. Amper 21 dapperen durfden deze hachelijke onderneming aan. Ze gingen zaterdag om 5u30 van start en hadden tot 1 u 's nachts om de finish te halen. Onderweg moesten ze 3,8 km zwemmen in het Terradets Reservoir in Lérida. Dat water vloeit rechtstreeks uit de Pyreneeën en hun gletsjers, en schommelt tussen de 14 en 18 graden. Starten deden de atleten in complete duisternis, uit het water komen deden ze bij zonsopgang... Daarna volgde 170 km fietsen met onderweg 6 bergpassen, goed voor 4360 hm. En als afsluiter ook nog eens 41 km trailrun met nog eens 2045 hm, naar de skipiste van Port del Comte.

Nadat ze eerder al samen de StoneBrixiaMan en de Icon Livigno Xtreme Triathlon finishten, hebben Carl Huygen, Natalie Franken en Jos Willems nu dus ook de Pirene Xtreme Triathlon samen tot een goed einde gebracht. Proficiat alle drie!