Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommelse band Koala Disco opent reeks clubconcerten in De Adelberg

Lommelse band Koala Disco opent reeks clubconcerten in De Adelberg

“de energie zal ervan afspatten”


Tickling the Dragon’s Tail… Met deze debuutplaat kietelt de Lommelse band Koala Disco aan de deur van de grote doorbraak. Met een regenboog aan genreinvloeden mengen ze absurde fictie en frustrerende realiteit in een gouden pot. Op donderdag 28 september ontbindt Koala Disco haar duivels in Bar Dada in cultuurcentrum De Adelberg. Daarna zet de band hun koers verder richting de release van hun debuutplaat op 17 november!

Wat mogen we verwachten van Koala Disco?

We pinnen ons niet vast op één genre. Zowel qua muziek als inhoud en performance mogen mensen zich aan een wirwar verwachten. Er zal energie van afspatten!

Waar gaan jullie songs over?

De debuutplaat heet Tickling the dragon’s tail, waarmee we verwijzen naar het Manhattan Project. Als je aan de drakenstaart kietelt, kan er wel eens iets heel explosief volgen. De nummers gaan over dagelijkse sleuren en frustraties verpakt in een waanzinnig jasje. Vandaar dat we er mythische wezens als draken bij betrekken. Dat plaatst het verder van ons bed en maakt het makkelijker om er nummers over te maken.

Hoe is het opnameproces verlopen?

We geloven in de puurheid van een kunstwerk. Vandaar dat we zoveel mogelijk zelf hebben gedaan. Enkel de drums van een aantal songs hebben we opgenomen in de studio van Jan Viggria (the Guru Guru), een aantal mixen hebben we extern uitbesteed en de mastering verzorgde Laurens Grossen.

Wat zijn de plannen rond de albumrelease?

Vanaf 17 november kan je onze debuutplaat beluisteren op alle streamingskanalen. Hoe de plaat live klinkt, kan je horen op onze officiële releaseshow in Farrm (Hasselt). Als je het goed vindt, kan je ook meteen een vinylplaat kopen of een t-shirt met ons gloednieuwe logo op.

Wat brengt de toekomst voor Koala Disco?

In het najaar zullen we veel shows spelen en in de tussentijd werken we ook al aan onze tweede plaat. Elk nummer zal een ander genre belichamen, van progressieve metal tot een kinderliedje. Voor deze release mikken we op juni 2024, zodat we in de zomer een heleboel festivals kunnen aanvallen!

Benieuwd naar Koala Disco? Volg ze op de voet via Instagram, Facebook en vi.be.

Een ticket kopen kan via deze link.